Over de adblocker in iOS 9

adblock-ios-9 Vandaag in het nieuws: Apple gaat in iOS 9 adblockers toestaan. En dat zou Google-reclame de nek omdraaien. Is dit waar en is dit nieuw(s)?
Volgens ons niet:

  • In Google’s eigen Chrome, ook voor mobiel in de Google play Store kun je ook gewoon al ad blockers downloaden. Nu kan dat dus ook in de versie van Safari die beschikbaar is in iOs 9.
  • Het lijkt ons niet waarschijnlijk dat Apple deze feature gaat voor programmeren of promoten. De functie wordt in ieder geval niet apart aangekondigd in de lijst van nieuwe features. Gebruikers moeten dus zelf actie ondernemen en op zoek gaan naar een ad blocker en deze installeren. Net als nu in Chrome.
  • Websites hebben uiteindelijk altijd de mogelijkheid om gebruikers met een geïnstalleerde adblocker de toegang tot de site te weren.

Overigens is het natuurlijk wel zo dat we door dit soort tools als adverteerders extra worden gestimuleerd over het aanbieden van zo veel mogelijk gerichte en creatieve communicatie al dan niet in een vorm van een traditionele advertentie. Dat is de positieve kant van deze ontwikkeling!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s