Omzet webwinkels via mobiel stijgt snel

mobile

 

 

 

 

Op het persbericht van Thuiswinkelwinkel.org  lezen we indrukwekkende cijfers over de omzet ontwikkeling van “mobile commerce” bij Nederlandse consumenten webwinkels:
– Momenteel is dit al 11% van de omzet
– De omzet stijgt 53% t.o.v. tweede helft 2012
– Verwachte totale omzet in 2013 1,2 miljard

Voor website eigenaren een aantal kanttekeningen bij dit bericht. Want gaat er nu echt van alles voor u veranderen? Waar moet u rekening mee houden?

In het artikel staat ook dat de grootste stijging wordt veroorzaakt door tablets die thuis worden gebruikt. Die tablets vervangen m.i. gewoon voor het gedeelte de laptop of desktop thuis. (Zo mobiel is dat m-commerce dus eigenlijk niet) De gebruikerservaring op tablets voor de meeste websites is goed en eigenlijk niet veel anders dan een paar jaar ervoor via de laptop of desktop. Het is ook niet perse noodzakelijk om een speciale mobiele site hiervoor te maken. Een zo eenvoudig mogelijke bestelprocedure is wel van belang (maar dat is sowieso goed) De lokatie van deze gebruikers is ook niet anders als toen men ander de laptop of desktop thuis zat.

Wat m.i. veel belangrijker is dat is de potentiële stijging van het aandeel van het mobiele verkeer in de omzet wat we nu nog nauwelijks meten: Het aandeel van de smartphones. Als een consument via zijn smartphone verschillende sites bezoekt en later via de tablet, laptop of desktop een bestelling doet dan wordt die bestelling uiteraard toegerekend aan die tablet, laptop of desktop. Maar uit multi channel analyses zie je dat dat het orientatieproces steeds vaker begint bij de smartphone. Dat is belangrijk voor u als website eigenaar. Want de meeste websites realiseren geen goede gebruikerservaring op de smartphone. U moet uw website daarvoor dus wel degelijk aanpassen. Daarbij is dit echt een mobiele gebruiker. Dat betekent dat we straks de mogelijkheid hebben om het (aan) bod aan te passen aan de lokatie van deze gebruiker. Ook zitten we aan de vooravond van een gigantische omzet verschuiving naar deze smartphones. Die smartphones, die we toch allemaal al hebben, waarmee we altijd en overal online mee zijn en die steeds beter worden. De verschuiving die komt er m.i. als de betaal partijen eindelijk goede afspraken hebben gemaakt en straks een 1 klik bestel en afrekenen systeem komt (technisch natuurlijk al lang geen probleem meer) Als we straks met 1 klik kunnen afrekenen dan gaan we massaal shoppen met onze mobiel, altijd en overal.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s