Belangrijke wijziging in veilingsysteem AdWords

De advertentie positie wordt bepaald op basis van uw score ten opzichte van uw zoekconcurrenten gebaseerd op de uitkomst van uw max kosten per klik bod x kwaliteitsscore. Zie ook deze uitstekende Quality score uitleg van Hal Valarian van Google.

Nu kondigt Google aan daar een wijziging in aan te brengen. Het goed gebruiken van advertentie extensies en advertentie formaten wordt beloond bij het bepalen van uw positie. Als adverteerders bijvoorbeeld een zelfde hetzelfde bod en kwaliteitsscore hebben dan geeft het AdWords systeem de adverteerder met de hoogste verwachte impact van advertentie extensies en formaten de voorkeur.

Een mogelijke verklaring van deze wijziging is dat de advertentie extensies een aanzienlijke positieve invloed uitoefenen op het doorklikpercentage (Click Through Rate of CTR) . Deze CTR is heel belangrijk voor het rendement van Google. Die grote invloed van de extensies op de CTR zien wij ook terug in de statistieken van de campagnes die wij optimaliseren.

Het is nog meer dan eerst belangrijk om uw advertenties uit te breiden met de verschillende relevante advertentie extensies. Wilt u weten of u meer uit uw campagnes kunt halen? Vraag dan een Gratis AdWords Review aan.

Geschreven door Remco Roos

Google+

wijziging-veilingsysteem-AdWords

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s