Minder klanten door Google Maps?

maps

Google Maps is wellicht één van de meest briljante diensten die Google biedt. Omdat het gratis is maken we er bovendien massaal gebruik van. Een vermelding op Google Maps is handig voor bestaande klanten en met een beetje geluk levert het zelfs nieuwe klanten op. Tijden veranderen en Google zoekt naar mogelijkheden om meer te verdienen. Opeens kan een vermelding op Google Maps je zelfs klanten kosten.

Al geruime tijd plaatst Google AdWords advertenties links in de zoekresultaten van Google Maps. Dit was niet verwarrend en zorgde niet voor ergernis. Wellicht leverde dit te weinig op omdat de advertenties nu een prominentere positie in de resultaten hebben gekregen. Jawel, AdWords advertenties van andere (concurrerende) bedrijven worden nu ook getoond onder de contactgegevens. Dan wordt die vermelding op Google Maps ineens een stukje minder leuk.

In het voorbeeld zoeken we in Google Maps op: Sport 2000

Onder de contactgegevens van Sport 2000 wordt ook een AdWords advertentie van Perry Sport getoond. Deze vermelding op Google Maps kan Sport 2000 hierdoor opeens klanten gaan kosten.

Of het nu klanten kost of niet, voor gebruikers kan het verwarrend werken. In plaats van dat ze naar het juiste profiel of website doorklikken, komen ze opeens op de website van een ander bedrijf.

Het zou bovendien zomaar kunnen dat uw eigen AdWords advertenties al in de vermeldingen van uw concurrenten worden getoond. Google Maps valt namelijk onder het zoeknetwerk van Google en is vooralsnog niet apart uit te sluiten. Bekijk dus goed of de prestaties van uw AdWords advertenties in het zoeknetwerk wel de gewenste resultaten opleveren.

Zoek uw bedrijfsvermelding op Google Maps

2 gedachten over “Minder klanten door Google Maps?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s