Wat kost een AdWords campagne? deel 1

Wat kost een vakantie? Wat kost een huis? Lastig! In de komende reeks, waarvan dit het eerste deel is, proberen wij toch wat duidelijk te verschaffen: Wat kost een AdWords campagne?
De kosten voor een goeie eenvoudige Google AdWords campagne bestaan uit twee onderdelen:
– De kosten voor het opzetten (eenmalig) van de campagne en het beheer en rapportage van de campagne (maandelijks)
– De kosten voor de klikken aan Google. Je betaalt dus alleen voor een klik, niet voor het vertonen van je advertentie als iemand een door jou geselecteerd zoekwoord gebruikt in een zoekopdracht.

Het is gebruikelijk om de kosten uit te drukken in (maximale) kosten per maand.

Voor het opzetten en beheren van een Google AdWords campagne zijn er twee mogelijkheden.
De eerste mogelijkheid is dat je het zelf doet. Het aanmaken van een account bij Google is gratis. Je kan dit ook uitbesteden aan een bureau zoals InfoTrade. Wij beheren Google AdWords campagnes vanaf 249 Euro eenmalig en 99 Euro per maand: InfoTrade.nl/basic

De kosten voor de klikken verschillen per zoekwoord en per zoekopdracht. Het is eigenlijk een soort continue veiling. De kosten voor een klik is dus afhankelijk van de concurrentie. Hypotheek is een “duur” woord en Kiwi “goedkoop”. Reken op gemiddelde klikkosten van uw campagne tussen de 0,20 en 1 Euro (uitgezonderd zeer competitive markten) Het heeft naar onze mening niet zo veel zin om met een budget van minder dan 200 Euro voor de klikken per maand te gaan adverteren. Eenmalig een advertentie formaat postzegel in de krant heeft immers ook geen zin.

Wat krijg je daar dan voor? Als de campagne goed is ingericht dan krijg je zeer relevant verkeer. Mensen die actief op zoek naar jouw product of dienst. Stel dat voor jouw campagne geldt dat je gemiddeld op circa 0,40 cent per klik uitkomt dan krijg je voor 200 Euro dus 500 extra kwalitatieve website bezoekers.

Kortom:
Opzetkosten: Gratis (als je het zelf doet) of vanaf 249 Euro eenmalig tot circa 1.000 Euro voor een behoorlijk omvangrijk nieuw account.
Beheerskosten: Gratis (als je het zelf doet, gebruik van het systeem is gratis) of vanaf 99 euro per maand tot circa 400 Euro per maand voor behoorlijk omvangrijk nieuw account.
Klikkosten: Gemiddeld tussen 0,20 en 1 Euro per klik. Het heeft niet veel zin om actief te zijn met een account met een budget van minder dan 200 Euro per maand.

Later meer over dit onderwerp.

Stel gratis en vrijblijvend een vraag | Gratis review van uw campagne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s