Je productgegevens binnenkort zichtbaar bij de Google Shopping resultaten?

Google Shopping via het Google Merchant Center is al actief in Engeland, Duitsland en Frankrijk. Vanaf heden kunnen ook Nederlandse, Spaanse en Italiaanse bedrijven hun productgegevens uploaden naar het Google Merchant Center. De verwachting is dat de Google Shopping resultaten over een paar maanden zichtbaar(datum nog onbekend) zijn bij Google. De Google Shopping resultaten zien er als volgt uit in de Engelse versie voor het product Apple Iphone:

Je product aanmelden bij Google Shopping?

Nederlandse bedrijven kunnen dus hun productgegevens gratis uploaden naar het Google Merchant Center. Het Google Merchant Center gebruikt deze gegevens over een aantal maanden om Google Shopping resultaten weer te geven bij ingevoerde zoekopdrachten in Google. De producten komen met een hyperlink en een prijsvermelding terecht bij de Google Shopping resultaten.

Google wil zich op deze manier positioneren als productzoekmachine. De Google gebruiker kan naast productinformatie en afbeeldingen zien welke prijzen verschillende winkels hanteren en welk recensies er zijn over het product. Deze Google service wordt gratis aangeboden. Dit betekent dat je zonder te betalen een hoge positie in de zoekresultaten van Google kan bemachtigen, mits je product een vermelding in Google Shopping waard is.

In bovenstaande afbeelding zie je de zoekresultaten voor een Apple Iphone. Bij het invoeren van een zoekopdracht bij Google verschijnen boven aan de pagina de best betaalde advertentie met een achtergrondkleurtje(omlijnd in vlak). Vervolgens komen de organische zoekresultaten(omlijnd in vlak) en tussen de organische zoekresultaten vind je ook vaak Google Nieuws, Google Afbeeldingen, Google Video’s en Google Maps(omlijnd in cirkel). Hier wordt dus binnenkort Google Producten of Google Shopping aan toegevoegd. Het nadeel hiervan is dat een deel van de organische zoekresultaten zal verdwijnen van de eerste pagina. Dit zou een goede reden kunnen zijn om te investeren in advertenties bij Google om gevonden te blijven worden.

Stel gratis en vrijblijvend een vraag | Gratis review van uw campagne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s