Gaat Google zelf reizen verkopen?

De reisbranche is terecht angstig voor de toenemende invloed van Google. Zie dit artikel “Reisbranche worstelt met Google” op Nu.nl E.a. is ingegeven doordat Google momenteel bezig is om ITA Software over te nemen. Dit bedrijf is de grootste leverancier van vluchtgegevens. Een belangrijke bron voor o.a. een groot aantal bedrijven die online actief zijn (denk bijvoorbeeld aan Vliegwinkel.nl) bedrijven. Gaat Google zelf reizen verkopen? Nee dat denken wij niet

Het is niet erg aannemelijk dat Google zelf reizen gaat verkopen. Een dergelijke beweging hebben wij immers tot nu in geen enkele branche gezien. Maar Google kruipt wel steeds dichter naar de klanten van de reisbranche. Alles wat te maken heeft met het organiseren en structureren van gegevens is daarbij interessant voor Google.

De kosten voor Google AdWords klikken stijgen bij een toenemende concurrentie. Dat is het gevolg van het slimme veilingsysteem van Google. Maar niet alleen daardoor stijgen de kosten. De consument oriënteert en kiest veel vaker als vroeger via internet. Er worden meerdere websites bezocht. Iedereen betaalt voor het door Google AdWords gerealiseerde bezoek. Maar slechts één daarvan krijgt de opdracht.

Juist daarom wordt het steeds belangrijker om te meten en te optimaliseren. Niet alleen de AdWords campagne zelf, maar ook de website pagina’s waar de AdWords advertenties naar toe verwijzen. Ogenschijnlijk kleine veranderingen, denk aan bijvoorbeeld rode of groene actie “button”, de response mogelijkheid (bijvoorbeeld een link naar een contactformulier) links of rechts op de pagina kunnen een rendementsverbetering van 50 tot 100% realiseren. Meer weten hierover? Zie dit artikel over de Website Optimizer

Een andere goede manier om de website te verbeteren is om een goep (potentiële) klanten uitgebreid naar de website en die van de belangrijkste concurrenten te laten kijken. Een dergelijke inventarisatie kan grote verbeter mogelijkheden aan het licht brengen. Als adverterdeerder kan je dit uiteraard zelf doen. Maar er zijn ook gespecialiseerde bedrijven een dergelijke onderzoek voor je uit kunnen voeren. InfoTrade klant LeaseTrader occasion lease, heeft een dergelijke expertise laten door door WUA online onderzoek. Reis reus Booking.com maakt overigens ook gebruik van de diensten van dit bedrijf. Toeval?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s